Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Mare atentie la VIPERE!

Odata cu temperaturile ridicate inregistrate in toata tara a aparut o alta problema, si anume viperele. Acestea sunt mai agresive in aceasta perioada din cauza caldurii si de aceea multe persoane au ajuns de urgenta la spital, find muscate de vipere. Mai mult din luna iunie și până în august ele își perpetuează specia și sunt extrem de periculoase.

Viperele pot fi întâlnite în Masivul Retezat, pe Defileul Jiului și în zona Cetății Deva. Viperele se deosebesc de ceilalți șerpi prin corpul scurt și gros, cu o coadă care se termină brusc. Reptilele prezintă pe spate un desen în zigzag, iar pe cap un semn în forma literei V întors.

Medicii le recomanda persoanelor sa apeleze la 112 sau la cel mai apropiat spital in cazul in care sunt atacate de vipere, avertizand ca muscatura poate fi letala.

Problema este ca la nivelul spitalelor mici nu s-au facut rezerve de ser antiviperin, care trebuie administrat de urgenta in cazul muscaturii de vipera, deoarece acesta este foarte scump, avertizeaza Agoston Laszlo, seful Directiei de Sanatate Publica Covasna.

Asa s-a intamplat si in cazul unei femei de 48 de ani din Târgu Neamţ a fost la un pas de moarte după ce a fost muşcată de o viperă. Deşi a cerut ajutorul medicilor imediat, aceştia nu au putut face nimic deoarece la spitalul din localitate nu exista ser antiviperin.Cadrele medicale au cerut ajutorul colegilor de la Iaşi, dar nici acolo n-au găsit serul care să o salveze pe femeie. În cele din urmă, acesta a fost găsit la un spital din Suceava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.