Plaja Modern din Constanța, distrusă de furtuni – nisipul a fost înghițit de ape! VIDEO

Sezonul estival este aproape şi zeci de mii de turişti vor lua din nou cu asalt plajele din staţiunea Mamaia, dar şi cele din oraş. Cu toate acestea, plaja Modern nu pare pregătită să primească vizitatori, iar asta pentru că întinderea de nisip a fost împărţită în două. În mijlocul plajei s-a format o baltă imensă.

Chiar dacă abia a venit primăvara, cu siguranță gândul vă duce cu un anotimp mai departe, la vară. Și ce este mai plăcut decât să stați pe nisip, să vă bronzați și să faceți o baie în mare. Până atunci însă, autoritățile Constănțene trebuie să aibă în vedere un lucru destul de important: plaja Modern nu este pregătită pentru turiști, ba mai mult ea trebuie reamenajată. În mijlocul nisipului a luat naștere o baltă uriașă.

În urmă cu doi ani, plaja Modern a fost și ea cuprinsă în programul de reabilitare cu fonduri europene. Întregul proiect de înnisipare a plajelor a costat atunci 170 de milioane de euro, iar lucrările au fost executate de o firmă olandeză. Autoritățile spun acum că au în vedere reamenajarea plajei Modern.

“Avem cunoștință de problemele apărute pe plaja Modern. În prezent suntem în perioada de monitorizare a situației și de identificare a soluțiilor pentru remedierea problemei și asigurarea condițiilor necesare executării lucrărilor de pregătire a plajelor în vederea deschiderii sezonului estival 2018. Datorită furtunilor din perioada sezonului rece, au apărut, pe anumite suprafețe de plajă, mici modificări ale liniei țărmului care vor fi corectate de către A.B.A.D-L prin lucrările de pregătire a plajelor”, au precizat reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral.

Așadar, nu ne rămâne decât să sperăm că în sezon vom avea suficient spațiu pe plaja Modern pentru a ne bucura de micile plăceri ale verii.

Vezi video aici.

sursa: reporterntv.ro