Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663

Primul accident rutier cu victime din istorie!

Primul accident rutier din istorie!

Informațiile despre primul accident rutier sunt un pic neclare deoarece apar mai multe date in aceasta discutie. În timp ce unii susțin că primul accident a avut loc în 1869, alții afirmă că primul ar fi fost în 1834.

Totusi se pare ca  primul accident auto ar fi avut loc pe data de 29 iulie 1834. O diligenţă cu aburi, a inginerului Edinburg, a lovit o piatră pusă în mod intenţionat în drum. Cazanul cu aburi a explodat, provocând moartea a 5 persoane.

Alte documente afirmă că cel dintâi accident cu victime a avut loc pe 31 august 1869. Mary Ward se afla alături de soţul şi de verişorii ei (fraţii Parson), într-o călătorie cu un vehicul experimental, cu aburi. Într-un viraj mai strâns, Mary s-a dezechilibrat şi căzut, fiind călcată de roata vehiculului.

Primul accident rutier din care a rezultat decesul șoferului s-a întâmplat pe 12 februarie 1898. Acesta a avut loc în Marea Britanie și victima a fost Henry Linfield. Se pare că sistemul de direcție al mașinii a cedat și autovehicului s-a lovit de un pom. Șoferul a murit a doua zi.

sursa auto-bild.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.